2021 Estetik Diş Operasyonu Nerede Yapılır?

2021-estetik-dis-operasyonu-nerede-yapilir

Estetik diş dolgusu yaptırarak hayata daha farklı gülmek ister misiniz? Dişler şüphesiz olarak kişilerin ilk görüşte dikkat ettiği alandır. Ağız ve diş yapısının güzel olması estetik anlamında değerlidir. Birçok kişi dış görünüşünde saç ve giyim konusunda dikkat etmenin ötesinde dişlerinin bakımına da önem verir. Bu bakımın içerisinde estetik diş modelleri yapmak, dişleri düzeltmesi vardır. Düzenli olarak diş bakımı yaptırmak ve beğenilen modelleri yaptırmak için belirli doktorlara gitmeniz gerekmektedir.

Estetik Diş Dolgusu Nedir?

Dişler doğumdan itibaren ‘süt dişleri’ olarak adlandırılan bir isimle düzene girmektedir. Ortalama olarak ilkokul döneminde bu dişler dökülerek yerine net dişler gelir. Bu dişler herhangi bir sorun olmadığı müddetçe ömür boyu kalacak dişlerdir. Ancak yaşam içerisinde gerek doğru bakımın yapılmaması gerekse kazalar sonucunda dişlerin yapısında istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilmektedir. Aynı şekilde süt dişler sonrasında çıkan dişlerin yapısı ve şeklinde de bozukluklar oluşabilir.

İstenmeyen bu tarz görüntülerin sonucunda dişlerde düzen ve değişim oluşturmanın iki yolu vardır:

  • Yamukluk ve düzensizlik için ortodonti tedavisi,
  • Yine yamukluk ya da şekil bozukluğu/çürüme durumları için estetik diş dolgusu bulunur.

Her iki yönteminde alanında uzman kişiler tarafından yapıldığı bilinmektedir. Ortodonti tedavisi ortalama olarak 2 yıllık sürer. Ancak estetik diş yöntemi daha kısa sürede hemen sonuç almak isteyenlerin başvurduğu yöntemdir. Klasik dolguya nazaran daha çok görünüme hitap ettiğinden dolayı değişiklik adına tercih edilir.

Estetik Diş Operasyonu Nerede Yapılır?

Diş konusunda yapılacak işlemler için akla gelen temel yerler bulunmaktadır. Bunların başında devlete bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri bulunmaktadır. Ancak burada bir yanlışı düzeltmek gerekir. Devlet bünyesindeki doktorlarda daha çok normal dolgu olarak bilinen amalgam ve kompozit dolgular yapılmaktadır. Tamamen estetik görünüm temelli dişlerin yapılması devlet tarafından karşılanmamaktadır. Estetik gülüşe sahip olmanız için yaptıracağınız bu işleri özel kliniklerde yaptırmalısınız.

Estetik Diş Operasyonu Nerede Yapılır?

Özel diş klinikleri günümüzde her şehirde bulunan dişle alakalı neredeyse tüm işlemlerin yapıldığı alanlardır. Estetik diş hekimi bulundurak kliniklerde estetik olarak dişlerinizi yaptırabilirsiniz. Fakat özellikle estetik dişle ilgilenen bir hekim yoksa yine karşılıksız kalabilirsiniz. Özellikle estetik görünüm ve diş düzenlemesi alanında adını duyuran klinikleri araştırarak bu alanlarda dişlerinizi yaptırabilirsiniz.

Estetik Diş Hekimliği Nedir?

Gülüş tasarımı ya da diş tasarımı denildiğinde akla gelebilecek temel işlemler vardır. İmplant diş, dolgu, diş eti tedavisi, protez diş gibi farklı alanlarda işlemlerin yapılmasında çoğu zaman estetik görünüme önem verilir. Yapılacak bu işlemlerin tamamını bünyesinde toplayarak hizmet veren diş doktorlarına estetik diş hekimi denilir. Diğer diş doktorları gibi Diş Hekimliği bünyesinden mezun olarak bu alanda eğitimlerini tamamlamış olurlar. Ancak çürük gibi sorunlu dişlerin tedavisinden çok dişin ağız ve yüze uyumuyla ilgilenir.

Estetik Diş Hekimi Nasıl Olunur?

Estetik diş hekimi olabilmek için ortodonti ya da çene cerrahi gibi özel bir bölümde uzmanlık yapmak gerekmeyebilir. Burada hekimin özellikle tercihleri doğrultusunda estetik kaygı yaşayan kişilere yardımcı olması ile yönlenme bulunur. Ancak örneğin ortodonti uzmanı olup sonradan estetik alanda da ön plana çıkmak mümkündür. Özel bir eğitim gerektirmeme sebebi zirkonyum kaplama, kompozit dolgu gibi işlemler temel hekimlik esnasında alınan eğitimlerdir.

İstanbul’da En İyi Estetik Diş Hekimi Kimdir?

İstanbul ülkenin en gelişmiş ve kalabalık şehri olmasından dolayı estetik diş hekimim hizmeti sunan sayısız klinik vardır. Aslında kişilerin zorlanmasında sebep olan durum da budur. Çok sayının olması doğru doktor seçimini zorlaştırır. İyi bir estetik dişçinin özellikleri arasında:

  • Profesyonel çalışma sergilemesi,
  • Çalışma alanı ve kullanılan malzemelerin hijyenik bulunması,
  • Çalışma hayatında ciddi bir tecrübeye sahip olması,
  • Daha önce çalıştığı müşterilerin memnuniyeti,
  • Varsa sosyal medya hesabı ve sitelerinin içeriği profesyonelliği yansıtır.

Estetik Diş Nasıl Yapılır?

Dişinizde estetik bir görünüm elde etmek için uzmanınızla anlaşmanız yeterli olacaktır. Yapım aşamasında uzun bir vakit ayırmadan kısa sürede işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Öncelikle doktorunuz dişlerinizi inceleyecek sonrasında neler yapabileceğine dair karar verecektir. Eğer toplu dolgu, kaplama yapılacaksa bunun için önce dişlerinizin ölçüsü alınır. Daha sonra ölçüsü alınan dişlerinize göre kaplama malzemesi hazırlanır. En sonunda kaplama dişlerinize oturtulur.

Eğer estetik diş için ortodonti tedavisi uygulanacaksa bu durumda da tel takma işlemi gerçekleştirilir. Estetik görünüm önemli olduğundan bu durumlarda saydam tel kullanılabilir. Normal tellere nazaran daha az göründüğünden avantaj sağlayacaktır. Ancak sadece bununla sınırlı değildir. Aynı zamanda yapabileceğiniz bir diğer tedavi de dişlerinizin iç kısmına görünmez tel taktırmaktadır. Kısacası yapılacak tedaviye göre tedavi süreci değişiklik gösterecektir.

Estetik Diş Modelleri Nasıl Seçebilirsiniz?

Tamamen ağız yapınıza uygun olarak estetik diş modelleri tercih edilmektedir. Her ne kadar ünlülerde ya da çevrenizde belirli bir diş modeli görseniz de bu size uygun olmayabilir. Özellikle ağız boyutu, dudakların duruşu ve çene yapısı önemlidir. Çenenize de uygun olabilecek şekilde dişlerinizin şekli oluşturulur. Sadece şekil değil aynı zamanda diş boyutları da bu noktada oluşturulmaktadır. Küçük ağızlı bireylere genellikle çok ufak dişler tercih edilmektedir. Yüzünüze uygun olabilecek gülümse için uzman doktorlar sizlere dişlerinizi oluşturacaktır.

Estetik Diş Fiyatları Ne Kadar? Diş Estetiği Fiyatları 2021

Ağız ve diş sağlığı için yapılacak bu tarz işlemler çoğu zaman devlet tarafından karşılanmamaktadır. Tamamen estetik bir amaç güdüldüğünden dolayı özel kliniklerde gerçekleştirilmektedir. Estetik diş fiyatları 2021 bu noktada önem kazanır. Ancak ortak bir fiyatlandırma vermek oldukça zordur. Çünkü doktoruna ve şehrine göre fiyatlar değişiklik göstermektedir. Örneğin, porselen kaplama 2.000 TL ile başlarken normal bir dolgu, kırık diş tamamlaması daha uygun fiyatlarda sağlanır. Ortalama olarak 500 TL olabilmektedir. Ancak doktorunuza ulaşarak net bilgi almanız daha doğru olacaktır.

Diş sağlığı küçük yaştan itibaren kazandırılması gereken bir durumdur. Bu alışkanlığı çocuklara kazandırmak için belirli bir efor sarf etmek gerekir. Yapmanız gerekenler arasında neler var biliyor musunuz? Çocuklarda Diş Fırçalama Alışkanlığı ve Kolay Öğretimi yazımıza bakarak bu konuda bilgi alabilirsiniz.

Exit mobile version