«
  1. Anasayfa
  2. Anne ve Çocuk Dünyası
  3. Doğum Sonrası Diyet Listesi | Emziren Anne Diyeti Nedir?

Doğum Sonrası Diyet Listesi | Emziren Anne Diyeti Nedir?

dogum-sonrasi-diyet-listesi

Doğum sonrası diyet listesi, hamilelik sırasında kilo alan annelerin yöneldiği yöntemlerden birisidir. Özellikle emziren anneler için bu durum çok kritiktir. Zira emziren anne diyet listesi hem anne sütünü artıran hem de kilo vermeyi kolaylaştıran bir durum olmalıdır. Bunun için emziren anne diyeti ya da doğum sonrası anne diyeti listesi iyi araştırılmalıdır. Emzirme döneminde diyet uygulanır mı, beslenme nasıl olmalı? İşte detaylar!

Doğum Sonrası Diyet Listesi Uygulanmalı mı? Emzirenler Diyet Yapabilir mi?

dogum-sonrasi-diyet-listesi
Emziren Anne Diyet Listesi

Emzirme dönemi hem anne hem bebek için çok kritiktir. Bebeğin gelişimini desteklemek adına annenin süt üretimini arttırması gerekir. Ağır diyetlerin uygulanması gibi bir yanlış uygulama sonrası daha az sütün gelmesi veya tamamen sütün kesilmesi mümkün olacaktır. Fakat doğum sonrası diyet Kadınlar Kulübü gibi sitelerde kadınların da belirttiği üzere hafif düzeyde uygulandığında mümkündür.

Doğum sonrası diyet listesi bu yüzden çok uygulanabilir olmalı ve doğru besin değerlerini almayı içermelidir. Örneğin ara öğün gibi beslenme düzeylerine sahip olmalıdır. Emziren annelere diyet listesi kapsamında başlıca karbonhidrat ve protein alınması gerekir. Yağ oranını kısmen diğerlerine göre azaltmak annenin istediği forma kavuşmasını sağlayacaktır.

Emziren Anne Beslenme Listesi Nasıl Olmalı? Doğum Sonrası Diyet Listesi Örneği

dogum-sonrasi-diyet-listesi
Doğum Sonrası Diyet Listesi

Emziren anne diyeti hızlı kilo verme değil zaman içerisinde sağlıklı kilo vermeyi içermelidir. Bu yüzden doğum sonrası diyeti nasıl yapılır sorusu diğer diyetler gibi çok keskin değildir. Emziren anne diyeti nasıl yapılır sorusuna şu örnekler verilebilir:

Kahvaltı: Kibrit kutusu kadar 1 dilim beyaz peynir, bol yeşillik, salatalık, domates, yumurta, birkaç dilim tam buğday ekmeği içerebilir.

Ara Öğün: Genellikle bir kase yoğurt ya da bir bardak kefir. (Kefir süt de arttırır)

Öğle Yemeği: Küçük bir kase mercimek çorbası ya da bunun yerine bir porsiyon salata da yenebilir.

Ara Öğün: Küçük bir tabak salata ya da bir avuç kuru yemiş ya da yeşil çay.

Akşam Yemeği: 3-4 kaşık bulgur veya pilav, tavuk/balık yemeği, salata.

Bahsedilen beslenme bu kadar az olmamakla birlikte sevdiğiniz ve süt yapan yiyecekleri de içerebilir. Önemli olan bol yağlı ve sağlıklı kalori içeren yemeklerden uzak durmaktır.

YouTube video

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *