Kefir Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmelidir?

kefir-diyeti-nedir-nasil-yapilir

Zayıflamak isteyen bireylerin kısa sürede sonuç almasını sağlayan kefir diyeti sıklıkla uygulanmaktadır. Diğer diyet türlerine nazaran daha kısa bir zaman içerisinde değişiklik meydana gelmektedir. Kişiler yeme-içme düzenlerine dikkat ederek bu diyeti kolaylıkla uygulayabilir. Sağlıklı yapısı ve kalori miktarının düşük olması tercih edilmesinde etkin rol oynamaktadır.

Kilo verdiren kefir diyeti haftada olarak uygulanabildiği gibi günlük kefir diyeti olarak bilinen diyet çeşitleri de mevcuttur. Kefir diyetinin süresince programa düzenli bir şekilde uyulması tavsiye edilmektedir.

Kefir Nedir?

Kefir koyun ve keçi sütünden elde edilen protein açısından oldukça zengin bir kaynaktır. Kafkasya bölgesinde yaşayan bireylerin sıklıkla tercih ettiği bir üründür. Geçmişten günümüze kullanımı gerek artması da söz konusudur. Son zamanlarda uzmanlar tarafından belirtilen faydalı yönleri kişilerin dikkatini bu yönde toplamasına sebep olmuştur. Farklı birçok alanda kişilere katkı sunduğu bilinmektedir.

İçeriğinde bulunan B vitamini, kalsiyum, magnezyum ve probiyotik sayesinde kefir diyeti yapanlar için vazgeçilmez bir kaynaktır. Fermente süt olarak bilinmekle birlikte yoğurttan sonra en faydalı ürün olarak belirtiliyor. Üstelik geçmişten günümüze yediden yetmişe tüm bireyler tarafından tüketilmeye uygundur. Kişiler zayıflamanın yanı sıra farklı sebepler içinde tüketim sağlayabilir. Birçok rahatsızlığa faydası olan kefir son zamanlarda diyet programlarının vazgeçilmezi haline gelmiştir.

Kefir Faydaları Nelerdir?

Marketlerde hazır halde satıldığı gibi bireyler evlerinde de kolaylıkla üretebilmektedir. Kefirin faydaları göz önünde bulundurulduğunda tüketim sayısındaki artış da mantıklı sebeplerle açıklanabiliyor.

1 – Bağırsak Hastalıklarına Faydalı

Kefir içerdiği probiyotik sayesinde bağırsaklarda oluşan zararlı bakterilerin oluşumunu engellemektedir. Kişiler yaşadığı sindirim, kabızlık gibi sorunların üstesinden gelebilmek için kefir tüketebilir. Bunun yanı sıra basur gibi farklı bağırsak rahatsızlıklarına da iyi geldiği bilinir.

2 – Kefir Diyeti ile Zayıflama

Sindirim ve boşaltım sisteminde oluşturduğu etki neticesiyle kefir diyeti listesi oluşturulmaktadır. Gün içerisinde belirli miktarda tüketimi sayesinde diğer diyetlere nazaran daha sağlıklı bir sonuç almak mümkündür.  Kişinin metabolizma ve kilo seviyesine göre etkisi değişiklik gösterse de temelde her bireyin istenen yönde sonuç alması yüksek bir olasılıktır. Bu sebeple kolay bir şekilde kilo verdiriyor.

 3 – Psikolojik Sağlığı ve Uyku Düzenini Koruyor

Kefir içerisinde B vitaminini yüksek miktarda bulundurur. Depresyonun biyolojik temelleri arasında bu vitaminin az oluşu bulunmaktadır. Kişiler kefir tüketimi sayesinde yeterli miktarda B vitamini alacağından depresyona yakalanma riski azalır. Aynı zamanda uyku düzeni oluşturma ve rahat uykuya dalma konusunda faydaları da uzmanlar tarafından belirtiliyor.

4 – Kemikleri Güçlendiriyor

Protein açısından rahatlıkla tercih edilen kefir, kemik sağlığı konusunda sağlıklı bir durum oluşturuyor. Kemiklerin beslenmesi ve güçlenmesi açısından katkıları bulunur. Kemik erimesi rahatsızlığı bulunan bireylerin de tüketmesi öneriler arasında yer alır. Gelişim çağındaki çocukların kemik gelişimini sağlar ve daha sağlıklı bir büyümeyi destekler.

Kefir Diyeti Nedir? Kefir Diyeti Nasıl Yapılır?

Zayıflamak isteyen bireyler tarafından kefir diyeti nedir, kefir diyeti nasıl yapılır gibi birçok konu araştırılmaktadır. Kefirle yapılan diyet listeleri temelde diğer diyet durumlarıyla benzerlik oluşturur. Kişiler bu listeye uyarken yememesi gereken bazı besinler bulunur. Aynı zamanda bol su ve spor desteği alınacak sonuçların daha istenen düzeyde olmasını sağlar.

İstediği forma ulaşmak isteyen bireylerin bu diyeti iki haftalık bir periyot ile uygulaması gerekir. Özellikle vücudun bağışıklık kazanmaması adına bu tarz diyetlerin aralar verilerek uygulanması önerilir. 2 hafta diyet 2 hafta ara ile hedeflediğiniz kilolardan kurtulabilirsiniz. Ancak ara verilen iki haftalık sürede yediklerinize dikkat etmeniz gerekir.

1.      Hafta

Kefir diyeti listesi içerisinde ilk hafta tüketim aç karnına gerçekleştirilir. Sabah uyandığınızda bir ya da iki bardak kefir tüketmelisiniz. Bu süre genel olarak kahvaltıdan yarım saat önce olarak ayarlanmalıdır.

  • Kefir içiminin yanı sıra günlük en az bir buçuk litre su tüketilmelidir.
  • Sorun teşkil etmeyecek düzeyde spor ile destek sağlanmalıdır.
  • Listede yasaklı bulunan yiyeceklerin tüketiminden kaçınılmalıdır.

2.      Hafta

Zayıflama konusunda kararlı olan bireylerin ikinci hafta içerisinde temel olarak dikkat etmesi gereken konular aynıdır. Su tüketimi, spor ortamı tekrar oluşturulmalıdır. Bunun yanı sıra yasaklı olan yiyeceklerin tüketiminden uzak durulmalıdır. İlk haftadan farklı olarak kişiler kefir tüketimini arttırarak akşam yemeğinden önce de tüketilmelidir.

Akşam öğünlerinde kefir diyeti yapanlar protein tüketimine özen göstermelidir. Birer gün arayla tavuk ve kırmızı et tercih edilebilir. Tarifler dilediğiniz şekilde oluşturulabileceği gibi doğru pişirme teknikleri kullanılmalıdır. Kızartma yöntemleri kesinlikle uzak durulması gereken noktalar arasındadır. Bunun yanı sıra haftada bir gün balık ve salata tüketimi ile geçirilebilir. Kefir diyetinde diğer diyet programlarından daha kolay ve sağlıklı kilo veririsiniz.

Diyet sırasında tüketimi yasaklanan besinler arasında temel olarak karbonhidrat grubu yer alır. Makarna, pirinç, patates ve mercimek yemeklerinin yanı sıra şeker ve tuz tüketiminden uzak durulmalıdır. Çay ve kahve tüketilebilir. Ancak kahve sayısı üçü geçmemeli ve çay şekersiz olarak tercih edilmelidir.

Kefir Diyeti Hakkında Sorular

Daha önce bu diyeti uygulamayan ya da yeterli bilgisi olmayan kişiler tarafından sıklıkla sorulan sorular bulunmaktadır.

1 – Kefir diyeti sırasında nelere dikkat edilmelidir?

Kefir içeriği sayesinde metabolizma hızlandırıcı bir etkiye sahip olsa da tek başına yeterli değildir. Bol su tüketimi bu aşamada oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra spor yapmak da en etkili yöntemler arasında yer alır. Günlük yarım saat yürüyüş bile etkili olacaktır.

2 – Kefir diyeti ile kaç kilo verilir?

Kefir diyeti yapanlar arasında kilo verme konusunda farklılaşmalar oluşur. Kişinin diyete ne derece uyduğu kadar mevcut metabolizma yapısı bu durumu etkilemektedir. Daha fazla kilosu olan bireylerin bir anda vereceği kilo miktarı da bu yönde fazla olur. Kefir diyetini düzenli uyguladığınız takdirde ortalama olarak bir hafta içerisinde 2-4 kilo kaybı beklenir.

3 – Kefir nasıl tatlandırılır?

Kefirin market raflarında sade ve meyveli türleri bulunur. Meyveli olanlar katkı maddesi de içerdiğinden zararlıdır ve diyete uygun değildir. Sade kefirlerin tercih edilmesi büyük önem taşır. Ancak yine de tadını uygun bulmayan bireyler keten tohumu, orta boy muz, yulaf ekleyebilir. Blender yardımı ile karışım haline getirilir.

4 – Sabah aç karnına kefir içmek zayıflatırmı?

Aç karnına kefir tüketimi, kefir diyeti diyetisyen gözetiminde de öneriler arasında yer alır. Aç karnına probiyotik ve vitaminlerin vücuda daha fazla etki etmesini sağlar. Aynı zamanda tok tutması sayesinde kişilerin kahvaltı porsiyonlarını küçültmesine yardımcı olur.

5 – Yatmadan önce kefir içmek zayıflatırmı?

Uykudan hemen önce kefir tüketimi çok önerilmemektedir. Özellikle bağırsak problemi yaşayan kişiler bu tarz uygulamalardan uzak durmalıdır. Uykuya dalma konusunda ve zayıflama konusunda uykudan en az 1 saat önce az miktar tüketimi sağlanabilir. Ancak genel olarak saat akşam 20.00 sonrası hiçbir besinin tüketilmemesi önerilir.

Kefir diyeti isimli yazımızı beğendiyseniz Yoğurt Diyeti ile 5 Günde 3 Kilo Verin! konulu yazımıza da göz atarak yoğurt diyeti hakkında da ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Exit mobile version