«
  1. Anasayfa
  2. Burcualem Öneriler
  3. Daha Beyaz Dişler İçin Diş Beyazlatmayı Tercih Edin

Daha Beyaz Dişler İçin Diş Beyazlatmayı Tercih Edin

dis-beyazlatma

Her ne kadar dişlerin sağlıklı ve beyaz görünmesi kadın erkek fark etmeksizin farklı yaşlardaki insanların hayallerini süslese de her zaman mümkün değildir. Gerek diş renklerinin doğuştan sarımsı olması gerek beslenme alışkanlıklarına ve diğer etkenlere bağlı olarak dişlerin lekelenmesi sonucu bireyler gülerken ya da konuşurken dişlerinin görünmesini istemeyebilirler. Bu durumda dişlerdeki renklenmelerin giderilmesi çözülmesi gereken önemli bir sorun haline gelebilir.

Günümüzde diş hekimlerinin en sık uyguladığı işlemlerden biri olan diş beyazlatma İstanbul ve diğer illerimizde oldukça popülerdir. Farklı yöntemlerle uygulanabilen diş beyazlatma fiyatları tercih edilen yöntem başta olmak üzere birçok farklı etkene göre belirlenir. Diş beyazlatma sık uygulanan bir estetik diş hekimliği prosedürü olarak mine ve dentin yapısının sahip olduğu özellikler nedeniyle oluşan lekelenmelerin giderilmesi amacıyla tercih edilir. Diş beyazlatma prosedürüyle etkili ve uzun süreli kalıcı sonuçlar alınması için gerçekleştirilen profesyonel diş beyazlatma prosedürü, diş hekimi tarafından ya da diş hekiminin gözetiminde profesyonel kullanıma yönelik materyallerin uygulanmasıyla yapılır.

Diş beyazlatma yöntemi uygulanarak zaman içinde dişlerin üzerinde gıda artıkları birikmesi, ağız ve diş hijyenine yeterli özenin gösterilmemesi, dişlerde renklenmelere neden olabilecek yiyecek ve içeceklerin sıklıkla tüketilmesi gibi etkenlerin neden olduğu diş lekelenmeleri ve renklenmeleri giderilebilir. Diş beyazlatma diş hekimlerinin en sık uyguladığı prosedürlerden biri olarak ev tipi diş beyazlatma ve ofis tipi diş beyazlatma yöntemleriyle gerçekleştirilebilir.

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

dis-beyazlatma
Diş Beyazlatma

Office bleaching olarak da bilinen ofis tipi diş beyazlatma diş hekimleri tarafından klinik ortamında uygulanır. Ofis tipi diş beyazlatma uygulamasının ilk adımı diş taşı temizliği yapmak ve dişlerin üzerindeki lekeleri polisaj yöntemiyle temizlemektir. Ofis tipi diş beyazlatma işlemine geçilmeden önce ağız içindeki yumuşak dokulara bir bariyer uygulanır.

Işıkla sertleşme özelliği olan bu bariyer ağız içindeki yumuşak dokuları izole ederek korur. Bu işlem tamamlandıktan sonra diş beyazlatma aşaması başlar. Dişlere beyazlatma jeli uygulanır ve özel bir ışıkla aktive edilir. Bu işlem dişlerde istenilen beyazlık elde edilene kadar kişi özelinde belirlenen seans sayısı süresince devam eder.

dis-beyazlatma

Ofis tipi diş beyazlatma yöntemi uygulanan hastalarda elde edilen sonucun kalıcılığının ve etkisinin artırılması için uygulamanın ev tipi diş beyazlatma ile desteklenmesi tercih edilebilir. Ofis tipi diş beyazlatma sayesinde hastaların daha beyaz görünen dişlere sahip olması sağlanabilir. Ancak uygulama kararı gerekli değerlendirmelerden sonra kişi özelinde verilir.

İleri düzeyde diş eti çekilmesi olan ve kök yüzeyleri açığa çıkan hastalarda diş hassasiyetinin artmasına neden olması riski dolayısıyla ofis tipi diş beyazlatma yapılmaz. Ofis tipi diş beyazlatma yapılacak olan hastaların ağızlarında diş çürüğü ya da çürükleri bulunuyorsa uygulamanın ilk adımı diş çürüğünün ya da çürüklerinin tedavisi olmalıdır.

Diş Beyazlatma ile Göz Alıcı Gülüşlere Kavuşmak Çok Kolay

Diş beyazlatma uygulanan hastalarda diş beyazlatma jelinin etkisine bağlı olarak geçici bir diş hassasiyeti yaşanabilir. Genellikle 3 gün içinde kendiliğinden düzelen bu durum kalıcı değildir. Olası bir diş hassasiyetinin minimize edilebilmesi için diş beyazlatma uygulamasından önce ağrı kesici kullanılması faydalı olabilir. Diş beyazlatma uygulamasından sonraki ilk birkaç gün çok sıcak ve çok soğuk yiyecek ve içeceklerin tüketiminden kaçınılmalıdır. Diş beyazlatma ajanlarına bağlı olarak oluşan hassasiyetin daha kısa sürede giderilmesi için diş hekimleri tarafından önerilen hassasiyet azaltıcı diş macunları kullanılabilir.

Diş beyazlatma yapıldıktan sonraki ilk 15 gün dişlerde yeniden renklenme oluşmasına sebep olabilecek sigara, çay, kahve, kola, kırmızı şarap, şalgam, salça, karamel, çikolata gibi yiyecekler ve içecekler tüketilmemelidir. Elde edilen beyazlığın kalıcığının sağlanması için günde en az 2 kez ve doğru tekniklerle dişlerin fırçalanması, renklenmeye neden olabilecek besinlerin tüketim sıklığının azaltılması, sigara kullanılmaması ve rutin diş hekimi muayenelerinin ihmal edilmemesi çok önemlidir. Bu noktalara dikkat edilmesi halinde dişlerde elde edilen beyazlığın daha uzun süreli olması sağlanabilir.

Rutin Diş Hekimi Kontrollerinizi İhmal Etmeyin

dis-beyazlatma

Diş eti hastalıkları genellikle diş taşlarından ya da tartarlardan kaynaklanır. Pek çok bakteri taşıyan ve dental plak olarak da adlandırılan yumuşak eklentiler, bulundukları yerde sertleşir ve diş taşı oluşumuna neden olurlar. Her ne kadar bu eklentiler başlangıçta yumuşak olsa da etkin ağız bakımı uygulamaları yapılmaz ve düzenli olarak diş yüzeylerinden uzaklaştırılmaları sağlanmazsa tükürüğün içindeki kalsiyum mineralinin etkisiyle zaman içinde katı bir hal alırlar. Çok sertleşerek diş yüzeyine yapışık bir hale geldiklerinde profesyonel diş temizliği yapılması zorunluluk haline gelir.

Diş beyazlatma işlemi kadar sık uygulanan diş hekimliği prosedürlerinden bir diğeri diş taşı temizliğidir. Diş taşı temizliği yapılmazsa diş eti çekilmesi ya da bakteri birikimi dolayısıyla diş eti iltihabı oluşabilir. Diş taşı oluşumu kötü bir görünüme neden olduğu gibi aynı zamanda ağız ve diş sağlığını da olumsuz yönde etkilemektedir. Ayrıca blog bölümünde paylaşılan, diş beyazlatma nasıl yapılıyor içeriklerimiz için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *