Bu Yazımızda Neler Var
Aferin Sinüs genel olarak üst solunum yollarında meydana gelen enfeksiyonları iyileştirmek amacı ile kullanılan bir ilaçtır. Tablet şeklinde satılan bu ilaç hakkında merak edilen birçok konu bulunmaktadır. Bunlara a-ferin sinüs yasaklandı mı? aferin sinüs kullananlar için zararlı mı? Antibiyotik ve aferin sinüs beraber kullanılır mı? Aferin SINUS muadili var mıdır? Aferin sinüs sinüzite iyi gelir mi? gibi sorular örnek olarak verilebilmektedir.
Aferin Sinüs Kullananlar Nasıl Kullanmalıdır?
İlacı kullanırken doktorunuzun talimatlarına birebir uymanız büyük bir önem taşımaktadır. Tedaviniz süresince doktorun talimatlarına harfiyen uymanız hem ilacın sizin üzerinizdeki etkisini artıracaktır hem de olası sağlık problemlerinin önüne geçilecektir. Size tavsiye edilenin dışında hareket etmeniz halinde yan etkilerin görülme ihtimali artacaktır. Ayrıca ilacı fazla kullanmanız halinde de sağlığınıza ciddi zararlar verme ihtimali de bulunmaktadır.
İlacı bir bardak dolusu su ile tüketmeniz gerekmektedir. Ayrıca gün içerisinde de su tüketimine dikkat etmeniz gerekmektedir. Normal zamanda da su tüketimine dikkat etmek gerekir fakat bu ilacı kullanırken ayrıca özen göstermelisiniz. Böylece ilacın yan etkilerini azaltmış olursunuz. İlaç genellikle yemekten sonra ya da öğünün ortalarında kullanılmaktadır.
İlacı ateş düşürmek amacı ile kullanacaksanız 3 gün kullanmanız yeterli olacaktır. Farklı bir rahatsızlığınızın tedavisi için kullanacaksanız öncesinde muhakkak bir uzmana danışmanız gerekecektir. İlaç tedavisi boyunca doktorun bilgisi dahilinde olmadan başka bir ilaç kullanmamanız gerekmektedir. Eğer ilacı düzenli bir şekilde kullandığınız halde hastalığınızda herhangi bir iyileşme meydana gelmediyse bu durumu mutlaka doktorunuza bildirmeniz gerekmektedir.
Sinüzit Nedir? Sinüzit Belirtileri Nelerdir? Sinüzit Neden Olur?
1 – Aferin Sinüs Yan Etkileri Nelerdir?
Her ilaçta olduğu gibi bu ilacında birtakım yan etkileri mevcuttur. Bu yan etkiler sık görülen ve seyrek görülen etkiler olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Söz konusu bu etkileri ise şu şekilde sıralamak mümkündür;
- Bazı alerjik belirtiler meydana gelebilmektedir.
- Bazen karaciğerde işlev bozuklukları da olabilir.
- Ayak, el, dudak ve yüzde ciddi bir şekilde şişlik meydana gelebilmektedir. Ayrıca nefes almayı zorlaştıracak derecede boğazda şişlik oluşması da ihtimal dahilindedir.
- Hipertansiyonun meydana gelmesi de yan etkiler arasında yer almaktadır.
- Gerçekte var olmayan sesler duymak ya da halüsinasyonlar görmek de seyrek görülen yan etkilerden biridir.
- Hassaslık meydana gelmesi
- Kalpte ritim bozukluğu meydana gelmesi
Bu yan etkilerden herhangi biri görüldüğü takdirde ilaç kullanımına ara verilmeli ve vakit kaybetmeden mevcut durum doktora bildirilmelidir.
2 – Aferin SINUS Resmi Olarak Kimler Tarafından Kullanılmamalıdır?
İlacı kullanması uygun olmayan kişileri şu şekilde sıralamamız mümkün olacaktır;
- Uzmanlar kendisinde diyabet hastalığı mevcut olan kişilerin bu ilacı kullanmasını kesinlikle tasvip etmemektedir.
- 12 yaşından daha küçük olan çocuklarda ne kadar ağır bir soğuk algınlığı ya da grip geçirirse geçirsin bu ilacı kullanmamalıdır.
- Tiroid fonksiyonlarında herhangi bir bozukluk mevcutsa ilacın yan etkileri olduğu için kullanılması önerilmemektedir.
- Karaciğer yetmezliği bulunan hastaların kesinlikle bu ilaçtan uzak durmaları gerekmektedir.
- Başka bir soğuk algınlığı ilacı kullanırken onun yanında aferini kullanmak doğru olmayacaktır.
3 – Aferin Sinus Neden Kullanılır, Aferin Sinüs Ne İşe Yarar?
Aferin ismi verilen ilacın genel kullanım sebepleri şu şekildedir;
- Ateş yüksekliği meydana geldiği zaman
- Gözlerde kaşıntı ya da sulanma gibi problemler oluştuğunda
- Boğaz ya da burun kaşıntısı ile karşı karşıya olunduğunda
- Nezle, hapşırma ya da burun akıntısı gibi sorunlar ile karşılaşıldığında
- Öksürük rahatsızlığı meydana gelindiğinde
- Kas ağrısı, boğaz ağrısı ya da baş ağrısı meydana geldiğinde
Doktor tavsiyesi üzerine bu ilaç kullanılabilmektedir.
4 – Aferin SINUS Muadili Var mıdır?
Aferin ile aynı formlarda olan bazı ilaçlar da mevcuttur. Bu ilaçlar ise şunlardır;
- Paranox cold forte
- Deflu Fort
- Cetaflu Fort
- Gerakon Fort
- Teragrip
- Theraflu Forte
5 – A-ferin Sinüs Yasaklandı mı?
Konu ile alakalı en çok merak edilen sorulardan bir tanesi a-ferin sinüs yasaklandı mı sorusudur. Geçtiğimiz yıllarda bu ilaç eczanelerin haricindeki bazı marketlerde de satışa sunulmakta idi. Fakat Sağlık Bakanlığı konu ile alakalı bir karar aldı. Bu karara göre ilacın eczane dışında satışı artık mümkün değil. Bunun sebebi ise içeriğinde uyuşturucu niteliğinde kodein adı verilen bir madde bulunmasıdır. Söz konusu ilacın kötü bir niyet ile kullanılmasının önüne geçmek amacı ile yalnızca eczanelerde reçete karşılığı satılmasına karar verilmiştir.
En az Aferin Sinüs kadar etkili olan bir diğer ilaç olan Katarin hakkında da ayrıntılı bilgilere sahip olmak için o konu ile alakalı yazımıza göz atabilirsiniz.
Katarin Antibiyotik mı? Katarin 30 Kapsül Yan Etkileri Nelerdir?