Bu Yazımızda Neler Var
Her yıl artan göz hastalıklarından dolayı göz doktoru randevu nasıl yapılır, nereden göz doktoru randevu alınır araştırması yapılmaktadır. Tedavi ya da kontrol yapılmak istenen doktora göre değişiklik gösteren bu durumun üç farklı yöntemi bulunmaktadır. Siz de bu sayede kısa sürede randevu alabilirsiniz. Ancak randevu almanın her dönem aynı yoğunlukta olmadığı biliniyor. Bu yüzden kesin randevu alacağınız sonucuna varmamanız da gerekiyor. Yoğunluk durumuna göre randevunuzu oluşturabilirsiniz.

Göz Doktoru Kimdir? Göz Doktoru Hangi Hastalıklara Bakar?
Göz doktoru, tıp bölümü okuyup TUS başarısı ile göz alanında uzmanlığını yapmış kişilerden oluşmaktadır. Uzmanlığını göz hastalıkları ve sağlığı üzerine yapmış bireylerin göz doktoru unvanını aldığı bilinir. Halk içerisinde yıl içerisinde milyonlarca kişi göz doktoru randevusu almaktadır. Özellikle teknolojik araçların giderek hayat içerisinde artması, cep telefonu kullanımının yaygınlaşması göz hastalıklarının artmasına sebep olmuştur. Göz hastalıkları küçük yaştaki çocuklar da dahi görülebilmektedir.
Her göz hastalığı sürdürülen yaşamla alakalı olmasa da uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre ‘cep telefonu ve bilgisayar kullanımı’ yüzünden göz hastası olanların sayısı artmıştır. Ancak aynı zamanda kalıtımsal durumların da hastalıklara sebep olduğu bilinir. Kimi hastalıkların ailede olması yakalanma olasılığını arttırır. Sebep her ne olursa olsun göz doktoru randevu alınarak tedaviye başlanması gerekir. Göz doktorları ilgilendikleri hastalıklar neticesinde tedavi sürecini başlatır. Göz doktorunun baktığı hastalıklar arasında:
- Vitreo-retinal hastalıklar,
- Katarakt,
- Sarı nokta hastalığı,
- Retina ve kornea hastalığı,
- Prematüre retinopatisi,
- Glokom,
- Şaşılık gibi hastalıklar bulunuyor.
Göze dair herhangi bir şikayetiniz varsa mutlaka en kısa zamanda göz doktoru randevu oluşturmalısınız. Unutmayın ki erken tedavi hastalığınızı önleyici hizmetlerin yapılması açısından etkilidir.
Göz Doktoru Randevusu Nasıl Alınır?
Göz doktoru randevu devlet ve özel kliniklerden alınacak randevuya göre değişiklik gösterir. Hatta sadece devlet hastanesinden alınacak randevuda bile iki farklı yöntem bulunmaktadır. Hastanın öncelikle, nerede tedavi olmak istediğine karar vermesi gerekiyor. Kararını verdikten sonra randevu yöntemlerini deneyerek işlemini oluşturmalıdır. Ancak daha önceden de bahsedildiği üzere randevu yoğunluğu fazla olabilir. İlk etapta randevu alamazsanız, sürekli olarak denemeye devam etmelisiniz. Göz doktorundan randevu MHRS ve telefon aracılığı ile alınabilmektedir.
MHRS Randevu Nasıl Alınır? MHRS Randevu Giriş
Merkezi Hekim Randevu Sistemi, kısaca MHRS internet aracılığıyla randevu alabileceğiniz bir platformdur. Oldukça kısa sürede uygun bulunan hastanelerden ya da bölümden doktor listesine ulaşabilirsiniz. İzlemeniz gereken adımlar:
- İnternet tarayıcısından (mobil ya da masaüstü) MHRS sitesine gidin.
- Sayfanın sağ üst bölümünde yer alan Randevu Al seçeneğine tıklayın.
- Daha önce kaydınız varsa T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek giriş yapın. Şifreniz bulunmuyorsa Üye Ol seçeneğine tıklayarak birkaç adımda üyeliğinizi oluşturun.
- Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan alanda Hastane Randevusu al butonuna tıklamalısınız.
- İsterseniz genel arama isterseniz konum arama seçeneğini tercih edebilirsiniz.
Eğer belirli bir hastaneden randevu araştıracaksanız, genel arama seçeneğine tıklayarak istediğiniz hastanenin bilgilerini girmelisiniz. Konuma göre arama, bulunduğunuz adrese en yakın hastanelerle sizi sınırlı tutacaktır. Hangi hastaneden olduğu fark etmeden göz doktoru randevu almak için de genel aramayı tercih edebilirsiniz.
Cep Telefonu ile Göz Randevu Al | Göz Doktoru Randevu Numarası
Göz doktoru randevu alma seçeneklerinden bir diğeri cep telefonunda arama yaparak gerçekleşmektedir. Telefonunuzdan 182 numarasını arayarak randevu sistemine ulaşabilirsiniz. Ancak yoğunluğa göre dönem dönem ulaşamamak mümkündür. Özellikle pandemi döneminde bu numaralı hatta neredeyse ulaşılmamaktadır. Telefondan ulaşım sağlayamazsanız internet üzerinden erişebilirsiniz. Ancak 182 numaralı telefon numarası devlet hastaneleri için geçerlidir. Özel bir hastaneden göz doktoru randevusu alacaksanız, klinik numarasını bularak arama yapmalısınız.
Göz Randevusu Alamıyorum Diyenlere: E Randevu Sistemi Dolu Gözüküyorsa Ne Yapmalı?
İnternet üzerinde göz randevusu araştırmaları yaparken kimi zaman randevular dolu uyarısıyla karşılaşabilirsiniz. Randevuların dolu olması karşısında deneyebileceğiniz birkaç farklı yöntem bulunmaktadır. Özellikle erken tedavi, kısa sürede müdahale için randevu bulunmadığı için pes etmemelisiniz. İlk olarak randevuyu hangi yöntemle aldığınıza dikkat etmeniz gerekiyor.
MHRS üzerinden göz doktoru randevu alma aşamalarında sizlere konum ve genel arama şeklinde iki farklı randevu alma yöntemi olduğundan bahsetmiştik. Eğer randevu alırken konuma göre arama yaptıysanız sistem sizi sadece çevrenizdeki hastanelerle sınırlı tutuyor olabilir. Genel arama yaparak şehrinizdeki diğer hastanelere bizzat göz atabilirsiniz. Aynı şekilde sadece genel arama yaparken tek bir ilçe tercih ettiğinizde çevrenizdeki ilçe hastanelerinde boş randevuları göremeyebilirsiniz. Örneğin, Sancaktepe seçerseniz sadece burada yer alan iki hastaneyi görünteleyebilirsiniz. Ancak randevu almak adına çevre ilçelerden Çekmeköy ya da Sultanbeyli gibi farklı ilçelerin hastanelerine göz atabilirsiniz.

Değerlendirebileceğiniz bir diğer sistem, internet sitesi üzerinde hatırlatıcı oluşturmaktır. Sistem bilgileri arasında telefon numaranız bulunuyorsa değerlendirebilirsiniz. Randevu bulunamadı uyarısından sonra uygun randevu için hatırlatıcı oluştur seçeneğine tıklarsanız, öncelik durumuna göre randevu boşluğu oluştuğunda mesajla bilgilendirilirsiniz. Böylece kısa sürede hareket ederseniz randevunuzu alabilirsiniz. Fakat bu randevu boşluğunun ne zaman meydana geleceği, ilk size mesaj atılıp atılmayacağı konusunda bir garanti bulunmamaktadır.
Son olarak göz doktoru randevu numarası ile bizzat randevu almayı deneyebilirsiniz. MHRS zor gelen, internette dilediği tarihleri ve hastaneleri göremeyen kişiler 182 numarasını aramalı. İlgili kişiler sizlere göz doktoru randevu devlet hastanesinden alabilmeniz için müsait olan tüm hastaneleri belirtecektir. Aynı zamanda farklı tarihlere de kolay sürede ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Yardımlar neticesinde daha kısa sürede sonuç alabilmeniz mümkün oluyor.
Devlet Hastanesi Göz Doktoru Randevu Alma Kaç Güne Kadar Sınırlı? Göz Doktoru Randevu İstanbul
Randevu alabilmek gerek MHRS gerek telefon numarası aracılığıyla randevu alabilmek için belirli gün sınırı bulunmaktadır. Bu gün sınırı, kaç gün içerisindeki randevuları görüntüleyebileceğinizi belirtir. Bulunduğunuz tarihten yalnızca 14 gün sonrasına kadar randevu alabilirsiniz. Oluşan sistemi birbiri üstüne yığmamak, hasta – doktor haklarını koruyabilmek için bu tarz bir sınırlandırmaya gidilmektedir. Ancak doktorunuzun randevusu bulunmuyorsa randevu almak için 14 gün sonrasını beklememelisiniz. Olası bir hastanın randevusunu iptal etmesi durumunda siz randevunuzu oluşturabilirsiniz.
Göz Hastane Randevu Aldıktan Sonra Ne Yapılmalı? Göz Randevusuna Nasıl Gidilmeli?
İstediğiniz göz doktoru randevu alma adımlarını tamamladıysanız artık randevu tarihini beklemeniz gerekiyor. Randevu gününde yapmanız gerekenlerden ilki, hastaneye randevu saatinizden en az yarım saat önce gelmenizdir. Yarım saat önce gelerek gerekli giriş kayıtlarınızı oluşturun ve doktorunuzun odasının önünde bekleyin. Duruma göre randevu saatinizden önce içeri de alınabilirsiniz.
Göz doktorunda kontrol ve tedavi şekilleri belirli aşamalarla olmaktadır. Öncesinde kullandığınız bir ilaç, damla bulunuyorsa yanınızda getirebilirsiniz. Aynı şekilde gözlük ya da lensinize dair bilgileri de yanınızda getirmeniz gerekebilir. Ancak çoğu zaman bunlara gerek de duyulmaz. Kıyafet, açlık ya da tokluk durumu da göz kontrolleri için dikkat etmeniz gereken unsurlar arasında bulunmamaktadır. Dilediğiniz şekilde gidebilirsiniz.
Yazıda da belirtildiği üzere çeşitli göz hastalıkları sebebiyle göz doktoru randevu alınabilmektedir. Çeşitli göz hastalığından musdarip olan insan bulunmaktadır. Üstelik çok küçük yaşlarda da görülebilmektedir. Dilerseniz, Göz Hastalıklerı ve Tedavi Süreci Hakkında Bilinmesi Gerekenler yazımıza bakarak bu konuda bilgi alabilirsiniz.